Mobile: WML Site  XHTML Site
WapKlub Club
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie sa te autentifici sau sa iti creezi un cont.
Ai pierdut sau nu ai primit emailul care contine codul de activare al contului?
06-02-2012, 05:31:05

Autentifica-te cu numele de utilizator, parola si precizeaza durata sesiunii.
Cauta:     Cautare detaliata
[RO]: Rugam sa nu mai folositi limbaj de chat! Aici intra si exprimarea "k" in loc de "ca"! Dorim ca fiecare categorie sa fie cat mai usor de citit de orice persoana de pe mobil sau calculator. Va multumim!
252378 Mesaje in 2653 Subiecte de catre 39718 Utilizatori
Ultimul cont creat: horacemerrit922
* Pagina principala Ajutor Calendar Autentificare Creeaza un cont
+  WapKlub
|-+  Romanian - Extra
| |-+  Auto
| | |-+  Cum fentam taxa auto.
0 Utilizatori si 1 Vizitator pe acest subiect. « mesajul precedent urmatorul mesaj »
Pagini: [1] 2 Imprima
Autor Subiect: Cum fentam taxa auto.  (Citit de 3791 ori)
Dan-GJ
WAPKLUB LOVER!
Deconectat Deconectat

Gen: Barbat

...mandru ca sunt stelist

Vezi Profilul
« : 15-12-2008, 18:48:53 »

Pentru toti cei care s-au saturat de nebunia care inconjoara noua taxa de poluare (inmatriculare) exista de ceva timp o metoda cat de cat practica si in mare parte destul de sigura. Este vorba de inmatricularea masinii proprietate personala in actele unei firme sau persoane specializate din Bulgaria. O inmatriculare care costa in Romania 4500 euro face doar 400 de euro in tara vecina.
In Romania au aparut firme specializate care te ajuta sa intri in contact cu firme care se ocupa cu inmatricularea autovehiculelor. Dupa rezervarea facuta la una dintre aceste firme, fie din Romania, fie din Bulgaria, posesorul autoturismului trebuie sa se prezinte la sediul acestora cu toate actele necesare inmatricularii. Aveti nevoie de cartea de identitate a posesorului, talonul masinii, cartea de identitate a masinii, in cazul in care masina are numere provizorii, cartea de identitate veche taiata sau stampilata, toate contractele de vanzare-cumparare (facturi, procuri) de la proprietarul din talon al masinii pana la actualul proprietar, numerele (cele stipulate in talon).
Daca nu aveti sau ati pierdut vreunul dintre aceste documente, inmatricularea nu se poate face. Dupa verificarea autenticitatii actelor se va intocmi un contract de vanzare-cumparare tipizat intre actualul proprietar al masinii si firma. Tot atunci se face un alt contract de vanzare-cumparare intre firma si proprietar. Primul contract, talonul si cartea de identitate a masinii se depun in Bulgaria pentru inmatricularea masinii. Se platesc asigurarea, vama, estimarea masinii si taxele pentru revizie si numere.

---->
Posted from Mozilla
Memorat

"Cu prostul nescolarizat,te lupti putin, si ai scapat
Dar, duci o lupta colosala,cu prostul care are scoala"
Dan-GJ
WAPKLUB LOVER!
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #1 : 15-12-2008, 18:50:39 »

Daca masina este in stare perfecta de functionare, stabilita in urma verificarii tehnice, se demareaza procedura de inmatriculare, care este mult mai ieftina decat in Romania. Prima taxa pe care trebuie sa o plateasca posesorul auto­vehiculului este Taxa de reciclare in valoare de 100 de euro. Asigurarea costa intre 75-100 de euro. Taxa pentru noile numere de Bulgaria ajunge in jur de 35 Euro, inregistrarea la "RAR"-ul bulgaresc e 60 de euro. Pentru ca au existat cazuri in care in contractele de vanzare cumparare a autovehiculelor erau stipulate totalmente alte lucruri, acum sunt necesare obligatoriu doua traduceri legalizate in valoare de 20 de euro. Dupa acestea se plateste o declaratie vamala de 2% din valoarea declarata a autovehiculului si o taxa vamala tot de 2% din valoarea contractului. De exemplu, pentru o valoare declarata de 1000 de euro se platesc 20 de euro.
Impozitul se calculeaza in functie de puterea masinii (kw), inmultita cu un coeficient in relatie cu anul in care masina a fost fabricata: pana in 37 kW inclusiv - 0,34 leva pentru fiecare kW, peste 37 kW pana la 55 kW inclusiv - 0,40 leva pentru fiecare kW, peste 55 kW pana la 74 kW inclusiv - 0,54 leva pentru fiecare kW, peste 74 kW pana la 110 kW inclusiv -1,10 leva pentru fiecare kW, intre 110 kW pana la 120 kw inclusiv - 1,23 leva pentru fiecare kW, peste 120 kw pana la 150 kw inclusiv - 30 leva pentru fiecare kw, peste 150 kw - 60 leva pentru fiecare kw. O leva era ieri 2 lei la cursul BNR. In functie de anul in care masina a fost produsa, taxa se inmulteste cu coeficientul de vechime a masinii. Astfel, pentru o masina de peste 14 ani coeficientul va fi 1, peste 5 ani pana la 14 ani inclusiv acesta va fi 1,5, iar pana in 5 ani coeficientul va avea o valoare de 2,8. Exemplu: pentru o masina cu o putere de 100 kw si o vechime de 10 ani impozitul anual va fi de 100 *1.10 * 1.5 ajungand la o valoare de 165 leva. Ultimele acte care trebuie platite sunt procura in valoare de 10 euro si comisionul firmei care s-a ocupat de inmatriculare ce variaza intre 200 si 300 de euro.

----->
Posted from Mozilla
Memorat

Dan-GJ
WAPKLUB LOVER!
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #2 : 15-12-2008, 18:53:41 »

Ca exemplu, un autoturism Alfa Romeo 156, Euro 2 produs in anul 2000, avand motorizare pe benzina si o cilindree de 1800 il costa pe posesor 400 de euro daca o inmatriculeaza in Bulgaria si 4500 de euro daca o inmatriculeaza in Romania. Desi la prima vedere pare o gramada de birocratie, trebuie sa stam linistiti deoarece de toate aceste acte se ocupa firma specializata si acestea nu dureaza mai mult de doua zile.

....neajunsurile metodei bulgaresti----->In fiecare an, posesorul autoturismului trebuie sa faca o mica excursie peste granita pentru a-si plati darile care ajung la 200 de euro. Anual trebuie reinnoita asigurarea, pentru efectuarea inspectiei tehnice, care in Bulgaria se face in fiecare an, si pentru taxele ce trebuie platite la primaria orasului in care este inmatriculat vehiculul. Inca un neajuns al inmatricularii in Bulgaria apare in momentul in care masina este implicata intr-un accident de circulatie si necesita reparatii majore ce nu pot fi suportate din buzunarul proprietarului. Astfel, daca firma de asigurare din Bulgaria nu este filiala unei firme de asigurare internationale care are si sediu in Romania, posesorul trebuie sa se deplaseze in orasul in care este inmatriculat autovehiculul pentru efectuarea reparatiilor.

hi hi...spor la treaba.  Cool Cool Cool
Posted from Mozilla
Memorat

emy4bmw
Level 3
Deconectat Deconectat

i love bmw ;D

Vezi Profilul WWW
« Raspunde #3 : 29-12-2008, 06:15:54 »

nu e chiar asa de avantajoasa chestia cu bulgaria. de exemplu mie nu imi convine ca masina mea de 10.000 euro sa o inscriu in bulgaria pe numele altcuiva ( acea firma intermediara) e umpic de neincredere in contract:
1- se face contract de vanzare cumparare intre posesorul autoturismului si firma intermediara (masina va fi legal a firmei)
2- dupa inmatriculare, masina ramane a firmei, iar firma iti ofera o procura prin care ai drept de conducere al autovehiculului.
Posted from Mozilla
Memorat

Dan-GJ
WAPKLUB LOVER!
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #4 : 29-12-2008, 09:15:40 »

nici n-am zis ca e avantajos emy,dar e o portita de fentare a "statului mafiot".
...ai tu alta varianta? Wink
Posted from Mozilla
Memorat

emy4bmw
Level 3
Deconectat Deconectat

i love bmw ;D

Vezi Profilul WWW
« Raspunde #5 : 29-12-2008, 15:38:38 »

deocamdata nu, dar speram ca va fi mai bine in viitor. eu mai am 3 luni la dispozitie sa inscriu masina... ceva timp mai e, dar nu mult. si la masina mea de 10k nu imi permit sa fac o prostie cu inmatricularea in bulgaria.
Posted from Mozilla
Memorat

Dan-GJ
WAPKLUB LOVER!
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #6 : 29-12-2008, 16:44:05 »

mda...ai cumva Maibach ca jiji?
Posted from Mozilla
Memorat

emy4bmw
Level 3
Deconectat Deconectat

i love bmw ;D

Vezi Profilul WWW
« Raspunde #7 : 01-01-2009, 21:27:05 »

nu dane, 10k = 10.000 euro, e un vw sharan 1.9 TDI. la tine, 10 000 euro or fi cat un salar de ti-ai permit sa faci orice cu ei....huh???
Posted from Mozilla
Memorat

Dan-GJ
WAPKLUB LOVER!
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #8 : 03-01-2009, 10:21:55 »

...moama cat mi-as dori un asemenea salariu Smiley Smiley
app,am vazut si masini de 10k inmatriculate la bulgari.
Posted from Mozilla
Memorat

emy4bmw
Level 3
Deconectat Deconectat

i love bmw ;D

Vezi Profilul WWW
« Raspunde #9 : 04-01-2009, 14:34:46 »

am vazut si eu Dane, dar zic ca e riscant, desi nu am citit ce anume contine acel contract, dar asa pare a fi. eu nu o inscriu la bulgari.
app: am auzit ca taxa se va recalcula. asa a zis Emil Boc... Grin
Posted from Mozilla
Memorat

Dan-GJ
WAPKLUB LOVER!
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #10 : 04-01-2009, 16:16:15 »

mai exact se va reveni la taxa de la 1 iulie 2008.
Posted from Mozilla
Memorat

emy4bmw
Level 3
Deconectat Deconectat

i love bmw ;D

Vezi Profilul WWW
« Raspunde #11 : 08-01-2009, 12:59:50 »

exact Grin abea astept, macar aia imi permit sa o platesc
Posted from Mozilla
Memorat

nerooo_07
Level 2
**
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #12 : 13-08-2009, 13:42:04 »

Un prieten de.al meu a fäcut treaba asta si a functionat.
Posted from
Memorat
7even
What level its next?
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #13 : 27-12-2009, 21:12:04 »

Mai stici ceva de taxa asta? Mai scade vre-o data?
Posted from Mozilla
Memorat
nerooo_07
Level 2
**
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #14 : 27-12-2009, 21:20:11 »

nu stiu, unii spun ca o va scoate, altii spun ca vor fi taxe de poluare si pt masinile noi...
Posted from mobile: Nokia N95 8GB
Memorat
Pagini: [1] 2 Imprima 
« mesajul precedent urmatorul mesaj »
Schimba forumul:  

Pagina creata in 0.177 secunde cu 23 cereri.